Baskılı Tişörtlerin Bakımı Nasıl Olmalı?

Baskılı Tişörtlerin Bakımı Nasıl Olmalı?

Tişörtleri Ters Yüz Edin

 

Baskılı tişörtleri yıkarken tişörtleri ters yüz ederek yıkamak gerekir. Özellikle baskılı tişörtlerin üzerindeki logolar, bazı faktörlere karşı oldukça hassas bir yapıdadır. Bu faktörlerin arasında su da bulunur.

Tişörtleri ters yüz ederek yıkamak, baskının hızlı bir şekilde solmasına engel olur. Ayrıca baskılı tişörtleri, ters yüz ederek yıkarken 30 derece sıcaklık tercih edilmeli ve ağartıcı kullanılmamalıdır.  

 

Benzer Kumaşlarla Beraber Yıkayın

 

Baskılı tişörtleri, benzer kumaşlarla yıkamanın ardında önemli bir neden bulunur. Tişörtleri, daha sert kumaşa sahip kıyafetlerle beraber yıkamak, tişörtlerin üzerindeki baskının zarar görmesine ve zamanla çıkmasına neden olur. Baskılı tişörtünüzü benzer kumaşlarla yıkamak, tişörtün üzerindeki mürekkep katmanının korunmasını ve tişörtün daha uzun süre kullanılmasını sağlar.

 

Soğuk Su Kullanın

 

Kumaşları yıkarken kullanılan suyun cinsi, hangi kumaş türünü yıkadığınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Konu baskılı tişörtler olunca, soğuk su kullanmak daha doğrudur. Baskılı tişörtleri yıkarken çok yüksek sıcaklıklarda yıkama yapmak, tişörtün üzerindeki baskının zaman içerisinde solmasına ve mürekkep dokusunun ayrışmasına neden olur. Soğuk su, böyle bir etkiye neden olmaz ve daha da önemlisi renklerin canlılığına zarar vermez.

 

Kurutucu Kullanmaktan Uzak Durun

 

Baskılı tişört bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de kurutucu kullanımından uzak durmaktır. Kurutucu kullanımı, sıcak su kullanımı ile aynı etkiye sahiptir. Genel olarak ısının tişörtün üzerindeki baskıya zarar verdiği söylenebilir. Baskılı tişörtleri kurutucu kullanmak yerine asarak kurutmak daha doğrudur. Böylelikle tişörtler daha uzun süre rahatlıkla kullanılabilir.

 

Tişörtü Gölgede Kurutun

 

Baskılı tişörtler yıkandıktan sonra güneş ışığının yol açabileceği zararlardan da korunmalıdır. İşte bu nedenle tişörtleri kurutmak için asarken gölge bir yer kullanmak gerekir. Tişörtleri güneş ışığının altında korumaya bırakmak, tişörtün daha fazla ısıya maruz bırakmak anlamına gelir ve bu durum tişörtün baskısının solmasına neden olur.

 

Baskılı Kısımlar Ütülenmemeli

 

Baskılı tişörtlerin ütülenmemesi, baskılı tişört bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken adımlardan biridir. Ütü, önemli bir ısı kaynağı olduğu için tişörtün üzerindeki baskıya zarar verir. Eğer tişörtlerin yine de ütülenmesi isteniyorsa, ütünün sıcaklığı minimum seviyeye düşürülmeli ve tişört ters yüz edilmelidir. Ütünün logo veya diğer baskılı kısımlara değmemesine mutlaka dikkat edilmelidir.

 

Çamaşır Makinesinde Baskılı Tişört Yıkama

 

Çamaşır makinenizde hassas ürünleri yıkamak için uygun bir mod bulunuyorsa, bu modu kullanarak baskılı tişörtlerinizi yıkayabilirsiniz. Çamaşır makinelerinin normal yıkama modlarını kullanmak ise tişörtlere zaman içerisinde zarar verebilir ve baskının solmasına neden olabilir. Öte yandan çamaşır suyu gibi sert kimyasalları da kullanmaktan kaçınmak gerekir.

 

Zümrüt Şaziye,  birçok sokak hayvanına verdiği destekle dikkat çeker. Marka, kazancının büyük bir kısmını sokak hayvanlarının bakım ve tedavi masrafları için ayırır. Hemen siz de Zümrüt Şaziye’den alışveriş yaparak sokak hayvanlarının bakımına katkıda bulunabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: tişört, tshirt, baskılı tişört, baskılı tshirt, pamuklu tişört, dijital baskı, özel tasarım, kişiye özel,
Şubat 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR