Kaybolan Kediler Nasıl Bulunur?

Kaybolan Kediler Nasıl Bulunur?

Kaybolan Kedi Alarmı!

 

Eğer kedinizi hiçbir yerde bulamadıysanız zaman kaybetmeden önce onu en son gördüğünüz odayı aramalısınız. İçeriden dışarıya doğru genişleyerek arama çemberini büyütmeli ve aradığınız alan büyüdükçe alarm seviyesini artırarak, çevredekilere de haber vermelisiniz.

 

Örneğin, oda, ev, bahçe, site veya sokak, mahalle, semt, ilçe gibi geniş daireler halinde arama alanını genişletmek en iyisi. Bu süreçte, öncelikle ev ahalisinden, sonra apartman komşularınızından, aynı sokakta bulunduğunuz esnaftan, mahalleliden yardım alabilirsiniz.

 

Eğer “kedim çok uzağa gitmiş olamaz” diye düşünüyorsanız, haklısınız. Yapılan araştırmalar, kaybolan ev kedilerinin dörtte üçünün evinin 500 metre kadar yakınında bulunduğunu gösterir. Ancak eğer kediniz dışarıya çıkmaya alışıksa o zaman menzili 1.5 kilometreye kadar genişletmeniz gerekebilir. Zira sokağa alışkın dostlarımız, biraz daha gözü kara olabilir.

 

 

Kedinin Eşyalarından Yardım Alın

 

“Eyvah! Kedim kayboldu ne yapmalıyım” diye düşündüğünüzde, o an kaygıdan ve korkudan aklınıza gelmeyebilir ancak unutmayın, kediniz eşyalarını tanır. Ayrıca kulakları ve burunları da oldukça hassastır. Bu bilgiden hareketle, kedinizi ararken elinize onun ses çıkaran bir oyuncağını alabilirsiniz. Siz onu bulmak için sokak sokak gezerken, eve geri dönebilme olasılığı da var. Bunun için kedinizin kullandığı, kirli olan kumu, evinizin bahçesine, apartmanın önüne veya sitenizin içine çıkarabilirsiniz. Kendi kokusunu tanıyan kediler, kum yardımıyla evi bulabilir.

 

Biraz Mama Her Kediyi Saklandığı Yerden Çıkarır!

 

Kaybolan kediler, her ne kadar korkmuş ve saklanmış olsa da mamaya genellikle hayır diyemez. Onu saklandığı yerden çıkarmak için en sevdiği ödül mamalarını, yaş mamayı kullanabilirsiniz. Ancak sizin elinizde mamayla dolaşmanız onun için biraz hedef şaşırtıcı olabileceğinden, sokaktaki belli yerlere kaplar içinde yaş mamalar, ödüller koymayı deneyebilirsiniz. Birkaç kişiyi gözcü bırakarak mamaya gelip gelmediğinden emin olabilirsiniz. Eğer birkaç saat geçmesine rağmen onu bulamamışsanız panik yapmadan önerilerimizi denemeye devam edin, zira küçük yaramaz bir yerlerde uyumuşsa, uyanmasının zaman alabileceğini en iyi siz bilirsiniz.

 

Dijital Duyurular için Gecikmeyin

 

 

Her gün sosyal medyada, kayıp kedi haberleri görürsünüz. Bu ilanların sonuçsuz kaldığı olsa da birçok kedi, ev arkadaşına bu ilanlar sayesinde kavuşur. Ümidinizi kaybetmeden, kedinizi bulamadığınız ilk birkaç saat içinde sosyal medyada ilan paylaşın ve onun fotoğrafının, ayırt edici özelliklerinin yazdığı ilanları yakın yerlere asın. İlanda fotoğrafın yeterince büyük, telefon numarası ve adresinizin belirgin yazmasına özen gösterin.

 

Buna ek olarak dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var, maalesef para ödülleri yanlış birçok dönüşün olmasına zemin hazırlar. İlk günlerde para ödülü olmadan ilan vermelisiniz. Gerçek ihbarları alabilmek için bu yöntemi denedikten sonra, gerekli hallerde ödül vererek insanların dikkatini çekebilirsiniz. Ayrıca ilanları özellikle veteriner kliniklerine, bölgenizdeki aktif kafelere, duraklara, market önlerine, muhtarlığa bırakmayı unutmayın.

 

Elbette, sosyal medyada ilanı paylaşırken hayvansever ünlüleri, çok takipçili hesapları, mahallenizin aktif kişilerini etiketlemeyi ihmal etmemelisiniz.  

 

 

 

Kedim Kaybolursa Diye Şimdiden Alabileceğim Önlemler Var mı?

 

 

  • Kedinizi sahiplendiğiniz ilk günden itibaren, ona mümkün olduğunca adıyla seslenin ve adına tepki verdiğinde ödüllendirin. Gereksiz yere ona seslenerek veya çok sayıda lakap kullanarak adına tepkisizleşmesine neden olmayın.
  • Veterinerinize başvurarak kedinize mutlaka kimlik bilgilerinin yer aldığı bir çip taktırın.
  • Eğer tasma kullanabilen bir kediyse, ona zarar vermeyecek, güvenli bir tasma alarak üzerine iletişim bilgilerinizi not düşün.
  • Kedinizin teşhis edilebilmesi için kullanabileceğiniz, farklı açılardan çok sayıda fotoğraf çekin ve telefonunuzda taşıyın.
  • Kediniz dışarıya çıkıyorsa bile, hava karardığında eve girmeye alıştırın. Böylelikle hava karanlık olduğunda eve gelmesi gerektiğini öğrenebilir.
  • Yeni bir yere taşındığınız ilk zamanlarda, kedinizin kaçmasına karşı çok daha dikkatli olun. İlk zamanlar mümkün olduğunca gözünüzün önünden ayırmayın ve evi, çevreyi yavaş yavaş keşfetmesine müsaade edin.

 

Kediler hakkında daha çok bilgiye Zümrüt Şaziye Blog üzerinden ulaşabilirsiniz. Hayvansever girişimciler tarafından hayata geçirilen ve satışından elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına destek olunan Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri'ni hemen keşfedebilirsiniz. Siz de hayvan desenli, birbirinden sevimli konsept ürünlerden dilediğinizi seçerek, sokaktaki hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi masraflarına katkıda bulunabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kedi, kediler, kayıp kediler, sokak hayvanları, sokak canları, köpek, evcil hayvan, pet, arkadaş,
Haziran 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR