Kediler ve Bebekler Arasındaki İlişki Nasıl Kurulmalıdır?

Kediler ve Bebekler Arasındaki İlişki Nasıl Kurulmalıdır?

Kediler, ile zaman geçiren bebeklerin sevgi ve güven duygusu artar. Bebeklerin hayvanlara karşı olan meraklı içgüdüsü büyüme hormonunu tetikleyerek minik dostlarını keşfetmelerini sağlar. Evde bakımı oldukça kolay olan kediler, bebeklerle uyum içinde yaşarlar. Dolayısıyla bebeğinizin uyku saatinde dahi herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

 

Ayrıca kedilerin ortama uyku hormonu salgıladığı da söylenir. Kedi ile bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ya da oluşturmak için kedinizin bebeğin kokusunu tanımasına izin verebilirsiniz. Aynı zamanda bebeğin sesini duyan kedi, bebek ile ilişki kurmaya başlar.

 

Yavru veya yetişkin olması fark etmeksizin kediler günün neredeyse 16 saatini uyuklayarak geçirirler. Bu sayede bebeğinizin minik dostuyla birlikte huzur içinde ve keyifli bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.

 

Kedi ve Bebek İlişkisi

 

Kedi ve bebek ilişkisi kurulurken genişleyen ailenizin, içinizi ısıtan pek çok anına şahit olacaksınız. Sahibini tanıyan kediler, yaşam alanında bebeğin yeni bir birey olduğunu hisseder ve onu koruma refleksi ile yaklaşır. Özellikle belli bir dönemde bebeğin etrafında nöbet tutma eğilimi gösterir. Kediler de bebekler gibi belli bir sevgi göstergesi hissetmeye gereksinim duyarlar. Dolayısıyla kedi ile bebek bir arada yaşamaya alıştıktan sonra besledikleri sevgiyi birbirlerine yansıtır.

 

Kedilerin içgüdüleri ve hisleri oldukça kuvvetlidir. Ortamdaki negatif ve pozitif enerjiyi hisseden kediler, bu enerjiye göre bir davranış sergiler. Bebeklerin yaymış olduğu frekans ise pozitif yönlüdür. Dolayısıyla bebekler ve kediler aynı ortamda bulunduklarında kedinizin sakinleştiğini ve bebeğinizin de gözlerini ayırmadan kediyi izlediğini görebilirsiniz. Bebeğin yaş aralığına bağlı olarak kediyle kuracağı etkileşimler de değişiklik gösterir.

 

Yeni doğan bebekler, henüz çevreyi algılayamadığı için minik dostunuzu net bir şekilde göremezler. Ancak kediniz bebeği yaşam alanına girmiş olduğu andan itibaren hisseder ve ona göre davranır. Sokakta yaşamış ve daha sonra ev ortamına uyum sağlamış kediler ile doğduğu ilk günden itibaren evde büyüyen kediler, bebeklere aynı tepkiler ile yaklaşır. Bebeğiniz ile kedinizin uyumunu temas ile pekiştirebilirsiniz.

 

 

Yaşam Alanlarında Kedi ve Bebek Bakımı

 

 

Kedi ve bebek ilişkisi, kedinin yaşına ve cinsine; bebeğin ise yaş aralığına göre değişiklik gösterir. Bebek ve kedi arasındaki uyumu yakalayabilmek için kedinizin bebeği koklamasına izin verebilirsiniz. Böylelikle kedi bebeğin kokusunu hafızasına kazıyacak ve bebeği tanıyacaktır.

 

Bebekler büyüdükçe kedilere yönelttiği tepkiler de çeşitlenir. Özellikle bebeğin ses çıkarmasıyla birlikte kediniz, bebeğin sesini tanıyacak ve yaşam alanındaki bebek-kedi uyumu desteklenecektir. Yaşam alanlarında kedinin kendine ait bir alanının olması ise kedinin davranışlarını olumlu yönde etkiler. Özellikle diş kaşıma panelleri, pofuduk kedi yatakları, kedi evleri ve kedi kumu standı kedinin rahat hissedebilmesi için gereklidir.

 

Ev ortamında kedinizin kendine ait alanının bulunması bebeğin, kediyi bulması ve ona kolay bir şekilde ulaşabilmesi açısından da avantajlıdır. Kediler, günün büyük bir bölümünü kendileri için oluşturulan yaşam alanlarında değerlendirirler.

 

Kedilerin bebekler ile bir arada ve uyumlu bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için gerekli olan bir diğer unsur ise hijyendir. Evcil hayvanlar içerisinde temizliği oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilen hayvan türlerinden biri de kedilerdir. Dolayısıyla kedi ile bebeğe aynı ev içerisinde pratik bir şekilde bakabilirsiniz.

 

Misyonu ile dikkat çeken Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri hayvanlar konusunda oldukça hassastır. Her daim sokak hayvanlarına yardımcı olan firma, satışı yapılan ürünler ile birçok köpek ve kedinin besin ihtiyacını karşılar. Dolayısıyla siz de ürünleri inceleyip dilediğiniz ürünü satın alabilir ve bu sevgi bağını kuvvetlendirebilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kedi, kediler, bebekler, kedi bebek ilişkisi, kediler ve bebekler, evcil hayvanlar, ilişki
Nisan 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR