Kedili Evler İçin Temizlik Önerileri

Kedili Evler İçin Temizlik Önerileri

Kediler bağımsızdır, sevimlidir, tüm gün evde kalabilir ve kendilerini oldukça temiz tutarlar. Bu özellikleri ile de bakımı gayet kolay olan evcil hayvanlar arasındaki yerini alır.

 

Yapılan araştırmalar bir kedi ile hayatı paylaşmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve stresi azalttığını göstermiştir. Üstelik bu harika canlıların arkadaşlığı, dünyada hiçbir sevgiyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür.

 

Yine de bir kediyle tertemiz bir evi sürdürmek pek kolay bir iş değildir. Kediyle yaşamak, ev işlerinin üstesinden gelmeyi zorlaştırabilir ancak sizin için derlediğimiz ipuçları sayesinde kedili bir evi daha hızlı, kolay ve verimli bir şekilde nasıl temiz tutacağınızı keşfedebilirsiniz.

 

 

Kedili Evde Temizlik Nasıl Yapılır?

 

Tüylü dostlarımızın sevgisini dünyadaki hiçbir sevgiyle değişmesek de evcil hayvanlarımızla aynı ortamı paylaşırken daha keyifli ve temiz bir ortam yaratmak için ekstra çaba harcamamız gerekebilir. Kediler, bazı hayvanlardan daha temiz olsa da belli temizlik rutinleri oluşturmak, sevimli dostlarımıza her anlamda daha sağlıklı ve mutlu bir ortam yaratmaya yardımcı olur. Bu doğrultuda sizin için hazırladığımız evde kedi temizliği tüyolarına göz atarak tüylü dostlarınızla mutlu bir şekilde yaşayabileceğiniz sıcacık ve mutlu yuvalar oluşturabilirsiniz:

 

Kedinizi Düzenli Olarak Fırçalayın

 

Kedilerin kendilerini tımarlamak için çok fazla zaman harcamasına rağmen halılarda, koltuklarda, yatakta, perdelerde ve tüm kıyafetlerde tüy görmeniz muhtemeldir. Kedinizi düzenli olarak fırçalamak, evinizde tüy oluşumunu azaltmanın en iyi yollarından biridir. Fırçalama işlemi, yere düşen tüylerin fırçaya geçmesini sağladığı için etrafta daha az tüy olmasını sağlayacaktır.

 

Odaları Düzenli Olarak Süpürün

 

Tozu ve alerjenleri azaltmak ve tüylerin çoğunu yakalamak için yüksek verimli alerjen filtreli veya HEPA filtreli bir elektrikli süpürge ile düzenli olarak evinizi süpürmeniz gerekir. Bazı elektrikli süpürgeler, halınızın içine yerleşmiş ince kedi tüylerini almak için ideal olan yüksek verimli alerjen filtreleri ile birlikte gelir. Bu tip ürünlerle iki üç günde bir evi süpürmek evinizin temiz kalmasına büyük ölçüde yardımcı olabilir.  

 

 

 

Kedi Kumu Kabı İçin Bir Yer Bulun

 

Hoş olmayan kedi kumu kokusunu ortadan kaldırmak için düzenli bakım şarttır. Kabı günde en az bir kez ve kedi kumunu ise 5-7 gün içerisinde tamamen değiştirmeniz gerekir. Bunun için en iyi çözüm, kedi kumunu halı yerine ahşap veya karo zemin üzerine yerleştirmektir. Tuvalet kabını su, bulaşık deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu ile iyice yıkayarak temizleyebilirsiniz.

 

Kedinize Kendi Battaniyesini Verin

 

Bir evi kedilerle temiz tutmak için en iyi çözüm, uyumayı sevdiği alanların üzerine yalnızca onun kullandığı bir battaniye örtmektir. Sadece kedinizin kullanacağı bir battaniyeyi sevdiği alanlara örterek halı ve mobilyalarda biriken kedi tüylerini azaltabilirsiniz. Ayrıca tüylü dostunuzun her zaman temiz kalmasını sağlamak için battaniyeyi düzenli olarak kolayca yıkayabilirsiniz.

 

Mobilyalarınızı Koruyun

 

Kediler, eşyaları tırmalamaktan keyif aldıkları için koltuklarınızın aşınma ve yıpranmaya dayanıklı malzemelerden yapılmış olması gerekir. Bunun için temizlemesi daha kolay olan ve sıkı dokunmuş malzemelerden üretilmiş koltukları seçebilirsiniz. Ayrıca mobilyalarınızı battaniye, örtü ve benzeri yıkanabilen tekstil ürünleriyle de kaplayabilirsiniz. Bu örtüleri veya kaplamaları düzenli olarak yıkayarak mobilyalarınızı her zaman bakımlı tutabilirsiniz.

 

Bodrum sokaklarından İstanbul’a uzanan maceramda, hiç aç pati kalmaması için verdiğim mücadeleme, her geçen gün büyüyen hayvan dostu kitlemle devam ediyorum. Zümrüt Şaziye markası olarak tasarladığım tüm ürünlerle her geçen gün daha fazla hayvan dostuma destek oluyorum. Siz de patili dostlarıma katkıda bulunmak ve bu hikayeyi birlikte yazmak isterseniz birbirinden şık ve sevimli Zümrüt Şaziye tasarım ürünlerimi satın alarak bize destek olabilirsiniz!

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kedi, temizlik, ev temizliği, evcil hayvan, pet, arkadaş, blog, ipucu, tüyo
Ocak 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR