Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri

Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri

Özel günleri daha da anlamlı hale getiren unsurlardan biri, hediyelerdir. Hediyeler, armağan ettiğiniz kişiye olan sevginizi, verdiğiniz değeri, onu ne kadar iyi tanıdığınızı ve mutlu etmek istediğinizi gösterir.

 

Hediyeleri daha anlamlı kılan ise kendi ellerinizle hazırlamış olmanızdır. İşin içine emeğinizi ve yeteneğinizi katarak hazırladığınız bir hediye, daha büyük bir manevi değer taşır. Ne var ki hepimiz bu yeteneğe sahip olmayabiliriz. Ancak üzülmeyin, hediyeyi kendimiz hazırlayamasak bile hediye paketini kendimiz yapabiliriz.

 

Kağıt Rulolarını Atmayın

 

Tuvalet kağıdı rulolarını hediye paketi olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer hediyeniz rulonun içine sığabilecek büyüklükte ise bu fikir tam size göre olacaktır. Bunun için sadece bir ruloya, süslemek için rengarenk kağıtlara ve iplere ihtiyacınız var. İlk olarak bir tuvalet kağıdı rulosunu elinize alarak üzerinden bastırın ve hafifçe yassılaşmasını sağlayın. Hediyenizi içine yerleştirin ve kenarlarını içe doğru kıvırarak kapatın. Üzerini renkli kağıtlar ve iplerle gönlünüzce süsleyebilirsiniz.

 

 

Karton Yumurta Kutularını Hediye Paketine Dönüştürün

 

Küçük mumlar ya da çikolatalar hediye etmeyi düşünüyorsanız, bunları yumurta kutusuna koymaya ne dersiniz? Kartondan yapılan altılı yumurta kutularının üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir ve renkli iplerle bağlayarak muhteşem bir hediye paketine dönüştürebilirsiniz.

 

 

Kot Pantolondan Hediye Paketine Ne Dersiniz?

 

Diyelim ki hediyeniz bir şişe içerisinde ama bu şişeyi hediye ederken yaratıcılığınızı da elden bırakmaya niyetiniz yok. O halde doğru yerdesiniz.

 

Evde artık giymediğiniz bir kot pantolonunuz varsa çok şık bir şişe paketi yapabilirsiniz. Şişenizin uzunluğundan biraz daha fazla bir ölçüde, kot pantolonun paça kısmını kesin. Paçanın şişenin alt kısmına gelecek kısmını dikin. Üst kısmını ise renkli ipler, çiçekler ya da yapraklar yardımıyla süsleyerek bağlayın. Şişeniz hediye edilmeye artık hazır.

 

 

Pet Şişeleri Değerlendirin

 

Minik şekerlemeler hediye edeceğiniz bir hediye paketi hazırlama fikri mi arıyorsunuz?

 

Evinizde eski bir pet şişeniz varsa işe onun alt kısmını düzgün bir şekilde keserek başlayabilirsiniz. Daha sonra üst kısımlarını yaprak şeklinde, oyuklar halinde tekrar kesin. İçine hediye edeceğiniz şekerlemeleri koyun ve bu yaprakları kıvırarak katlayın. Üzerini renkli kağıtlarla süsleyip, bir ip yardımıyla bağlayarak sevimli bir hediye paketi elde edebilirsiniz.

 

 

Eski Eşarplarınızla Hediye Paketi Yapın

 

Artık kullanmadığınız kare eşarplarınız ile rengarenk hediye paketleri hazırlayabilirsiniz. Bir kutunun içine yerleştirdiğiniz hediyenizi paketlemek istiyorsanız temiz ve ütülü bir eşarbı kutunun üzerine sararak bohça gibi bağlayabilirsiniz. Böylece hem eşarbınızı değerlendirmiş hem de kolayca şık bir hediye paketi yapmış olursunuz.

 

 

Basit Bir Kese Kağıdından Hediye Paketine

 

Bir kese kağıdının içine hediyenizi koyarak isterseniz ağız kısmını yapıştırabilir isterseniz de bir delgeç yardımıyla her iki yanından delik açıp, bu deliklerden renkli ipler geçirerek kağıttan bir hediye torbası elde edebilirsiniz.

 

Dilerseniz kese kağıdınızı boyayabilir veya üzerine rengarenk süslemeler ya da etiketler yapıştırarak daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

 

 

Evinizde bulunan çok basit malzemeler ile şık hediye paketleri ortaya çıkarabilirsiniz.

 

Yukarıda saydığımız malzemelerin hiçbiri yoksa dahi, bir gazete kağıdı ile hediyenizi paketleyip, renkli bir kurdele veya süslemelerle renklendirdiğinizde son derece şık bir tasarım elde edebilirsiniz.

 

Yeter ki hayal gücünüzü elden bırakmayın.

 

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: hediye, hediye fikirleri, hediye önerileri, hediye paketi, kendin yap, yılbaşı, özel gün hediyeleri
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR