Kırlent ve Kırlent Kılıfı Temizliği

Kırlent ve Kırlent Kılıfı Temizliği

Kırlent Temizliği Nasıl Yapılır?

 

  • Öncelikle temizlemek istediğiniz kırlent kılıfını süpürüp tozlarından arındırmakla işe başlayabilirsiniz. Elektrikli süpürge tercih etmeyip fırça ile kılıfları ve kırlentleri temizlemek tozların ürüne daha fazla yerleşmesine sebep olabilir.

 

  • Tozları alınan kırlentleri kumaş yapısına göre gruplandırmak nasıl temizlik yapacağınız noktasında size yardımcı olur. Ürünlerin üzerindeki yıkama talimatı sizi yönlendirecek en doğru bilgileri sunar. Bazı ürünler çamaşır makinesinde yıkanabilir iken, bazı ürünlerde sadece lekeli kısımların ya da tüm yüzeyin silinmesi önerilir. Bazı kırlentleri de kuru temizlemeye vermeniz gerekebilir.

 

  • Çamaşır makinesinde deforme olabilecek kumaş türüne sahip olan kılıflar elde temizlenmelidir. İşe kırlent kılıfını çıkararak başlamanız gerekir. Su dolu bir kabın içerisine temizleyici ürünü ve kırlent ve kırlent kılıflarını koyarak 15 dakika bekletmeniz kirin daha kolay akmasını sağlar. Bir müddet bekledikten sonra elde hafif çitileyerek kılıfları ve kırlentleri yıkayıp durulayabilirsiniz.

 

  • Makinede yıkamaya elverişli olan kırlent ve kılıflar maksimum 30 derecede yıkanabilir. Yıkama esnasında hassas yıkama programını tercih etmek kırlent temizliğinde verilecek zararı azaltmaya yardımcı olur.

 

  • Yıkanan kılıflar ve kırlentler asılarak kurutulabilir ya da içerisine birkaç top ekleyerek kurutma makinesine atılabilir. Böylelikle kuruduğunda daha hacimli ve şekli bozulmamış olarak kullanıma hazır olur. Ürünler tam olarak kurutulmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

 

  • Kırlentleri ve kılıfları yıkamak istemiyorsanız, temizleme losyonu ile silmek de bir diğer alternatif işlem olabilir. Bunun için yumuşak dokulu bir bez yeterli olur. Bez öncelikle nemli kalacak biçimde su ile ıslatılır. Daha sonra nemli bezin üzerine az miktarda temizleme losyonu eklenir ve kılıflar çıkarılmadan ve çok fazla bastırmadan silinir. Losyonla silme işlemi tamamlandıktan sonra temiz ve nemli bir bezle tekrar silme işlemi uygulanmalıdır.

 

Kırlent Ve Kırlent Kılıfı Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

 

Küçük kırlentler ayda iki defaya kadar temizlenebilir. Bununla birlikte haftada bir kılıfların havalandırılması hijyenik ve uzun süreli kullanım açısından son derece önemlidir.

 

Zümrüt Şaziye Kırlent ve Kılıflarının Özellikleri Nelerdir?

 

Zümrüt Şaziye ürünleri tasarım ürünü olup özel olarak üretilmektedir. Kırlent ve kırlent kılıfları kolay leke tutmayan özelliğe sahip ürünlerdir. 40x40 ölçülerine sahiptir. İdeal ölçüleri ile her koltuk tipine uygun dekoratif ve kullanışlı ürünler bulabilirsiniz. İster aynı renklerle isterseniz farklı renk seçenekleri ile kombinasyon yapmanız mümkündür. Kırlent modelleri yüzde yüz polyester malzemelerden üretilmektedir. Bu bakımdan kolay temizlenebilme ve leke tutmama özelliği ile çamaşır makinesinde 30 derecede ağartıcı kullanmadan pratik bir biçimde temizliği yapılabilir. İçi dolgulu olan kırlentlerde sağlığa zararlı herhangi bir madde yer almaz. Her iki yüzü de baskılı olduğundan dilediğiniz tarafı kullanabilme imkanı sunar.

 

Özel tasarım ürünler ile ister kendi yaşam alanlarınıza renk katabilir, isterseniz bu ürünleri sevdiklerinizi mutlu edecek hediyeler olarak tercih edebilirsiniz. Ürünlerin gelirinden elde edilen yüksek bir miktar sokak hayvanlarına yardım amaçlı kullanılır. Böylelikle yaşam alanlarınızı renklendirmekle kalmayıp aynı zamanda yardıma muhtaç olan canlara da desteğinizi gösterebilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kırlent, kırlent kılıfı, yastık, kırlent kılıfı temizliği, kırlent yastık, salon, dekorasyon, dekorasyon fikirleri
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR