Nevresim Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nevresim Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ancak tasarımlarına kapılıp satın aldığımız kimi nevresim takımları, kullanmaya başladıkça birkaç yıkamadan sonra bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor. Çünkü nevresim takımı alışverişi yaparken dikkat etmemiz gereken unsurlar, sadece tasarımı ve üzerindeki desenler değil.

 

Özellikle de sağlıklı bir yaşam söz konusu olduğunda uykunun yeri, yadsınamaz bir gerçek. İşte tam da bu noktada yatak odaları ve burada kullandığımız ürünlerin önemi daha da ön plana çıkıyor. Ne de olsa uyku kalitesini artıran yegane unsur, sadece yatak değil. Yatağımızın üzerinde kullandığımız yorgan, yastık, battaniye ve onları hem koruduğumuz hem de renklendirdiğimiz nevresim takımları da bir o kadar önemli.

 

Peki, nevresim takımı satın alırken neleri göz önünde bulundurmalıyız? Gelin, şimdi hep birlikte bu sorunun yanıtını bulmaya çalışalım.

 

Nevresim Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Nevresim takımlarının üzerindeki desenler elbette çok önemli, ancak yeterli değildir. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu takımların üretildiği kumaşlardır. %100 pamuktan imal edilmiş bir nevresim takımı, cildiniz için en uyumlu ve sağlıklı olandır. Cildinizin nefes alabilmesi için hava geçirgenliği olan kumaşları tercih edebilirsiniz.

 

Ütü yapmaktan hoşlanmıyorsanız ve bu sebeple kırışmayan kumaştan üretilmiş ürünleri tercih ediyorsanız saten nevresim takımları tam size göre olacaktır. Saten kumaşlar, kırışma ihtimalini ortadan kaldırarak sizi ütü yapma derdinden kurtarır.

 

Yeni doğmuş bebekler veya çocuklarınızın yatak odalarında kullanacağınız nevresim takımları için daha fazla özen göstermek isteyebilirsiniz. Bu konuda çok haklısınız. Hem çocuklarınızın sağlığını önemseyen hem de sıcacık ve konforlu bir uyku çekmesini sağlayan antibakteriyel özelliğe sahip bambu kumaşlar onlar için idealdir.

 

Nevresim takımı satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise yatağınızın boyutudur. Alacağınız takımın yatağınızın ve üzerinde kullandığınız yastık ve yorganınızın boyutuna uyumlu olması gerekir. Küçük alırsanız eşyalarınız takımın içerisinde sıkışıp katlanacaktır. Büyük alırsanız içerisinde boşluklar kalır. Her iki durumda da rahatsız bir uyku sizi bekliyor demektir.

 

Nevresim Takımının Dayanıklı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir nevresim takımını dayanıklı yapan unsur, tellerinin sıklığıdır. Tel sıklığı ile anlatılan, aslında dokunduğu ipliğin sıklığıdır. Tel sıklığı yoğun ise sık iplikler ile dokunmuş demektir. Eğer sık iplikler ile dokunmuş ise gözeneklerinin çok küçük olduğunu siz de fark edebilirsiniz. Tel sıklığı, yani iplik sıklığı ne kadar fazla ise nevresim takımınız o kadar dayanıklıdır. Tel sıklığı seyrek ise ne yazık ki nevresim takımınızın dayanıklı bir kumaştan üretildiğini söylemek çok güç olacaktır. Elbette dayanıklılık değerlendirildiğinde kumaş türünün de etkili olduğunu yinelemekte fayda var.

 

Hangi Nevresim Takımlarından Uzak Durulmalı?

Varsayalım ki, muhteşem desenlere sahip bir nevresim takımı gördünüz. Yatak odanızda nasıl duracağını hayal ettiniz ve bu hayal sizi nevresim takımına aşık etti. Satın almak üzereyken kumaşı dikkatinizi çekti. Polyester olduğunu fark ettiniz. İşte uzak durmanız gereken bir kumaş türü...  

 

Polyester, viskon ve modal her ne kadar ekonomik fiyatlara sahip olsa da, sağlığınız açısından uzak durmanız gereken kumaş türlerinin başında geliyor. Tam da bu noktada nevresim takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler ele alındığında kumaş türlerinin büyük önem taşıdığını bir kez daha görüyoruz. Her zaman organik, pamuklu, antibakteriyel ve hava geçirgenliği olan kumaş türleri ile üretilmiş nevresim takımları satın almaya gayret edin.

 

En kaliteli uykular, sıcacık rüyalar ve konforlu bir yatak için nevresim takımlarının rengarenk dünyasında kaybolurken sağlığınızı ihmal etmeyin.

 

Nevresimlerin yatak odası dekorasyonundaki önemiyle ilgili yazılarımız gelmeye devam edecek. Bizi takibe almayı unutmayın!

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: nevresim, mevresim takımı, tek kişilik, çift kişilik, çocuk nevresim, baskılı nevresim, kedili nevresim, pamuklu, pamuklu kumaş, pamuklu nevresim
Aralık 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR