Nevresim Takımı Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Nevresim Takımı Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Nevresim Takımı Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Nevresim takımınız hala temiz görünse bile haftada en az bir kere değiştirmelisiniz.

 

Nevresim takımlarının uzun süre değiştirilmemesi egzama, alerji ve astım gibi rahatsızlıkları tetikler. Gözle görülemeyecek mantar ve bakteri gibi oluşumların meydana gelmesine neden olabilir.

 

Nevresimlerinizin üzerinde görünmeyen kirlerin yanı sıra zorlu lekeler de bulunabilir. Nevresim takımlarınızın temizliğinde aşağıdaki adımları izleyerek tekstil ürünlerinize zarar vermeden hijyenik bir şekilde yıkayabilirsiniz.

 

 

Yıkama ısısı: Nevresim yıkama ısısını takımın kumaş türüne göre seçmelisiniz. Beyaz ve pamuklu çamaşırların pek çoğu için yüksek ısılar tavsiye edilse de beyaz pamuklu nevresim takımınız varsa 40 derece ve 60 derece arası sıcaklıklar hijyenik bir yıkama için tercih edilebilir.

 

Renkli ve desenli nevresimler için 40 derece sıcaklığı aşmamak nevresim takımının renk atmaması, pamuklanmaması ve yıpranmaması için önemlidir. Pek çok renkli nevresimin üzerinde yer alan yıkama talimatında, maksimum yıkama sıcaklığının 30 dereceyi aşmaması tavsiye edilir. 30 derecede nevresimler yeterince temizlenir mi diye endişenmenize gerek yok. Düşük sıcaklıkta da nevresimleriniz etkili bir şekilde temizlenir. Hijyenik bir temizlik için ille de çok yüksek sıcaklıklara gerek yoktur.

 

Renk seçimi: Beyaz ve renkli nevresim takımı çeşitlerini ayrı ayrı yıkamalısınız. Çok açık renk ya da çok koyu renk nevresim takımlarını bir arada yıkamanız renk geçişlerine neden olabilir. Bu nedenle açık ve koyu renkleri ayırmalısınız. Fazla vaktiniz yoksa ve nevresimleri ayrı ayrı yıkamak istemiyorsanız etkili bir renk koruyucu mendil kullanarak farklı renkleri bir arada yıkayabilirsiniz.

 

Devir seçimi: Yüksek devirler nevresim takımının hem çok fazla kırışmasına hem de yıpranmasına neden olur. Bu nedenle 1200 devir, 1000 devir yerine en fazla 800 devir tercih etmelisiniz. Düşük devirde sıkılan nevresimlerinizi sererek asıp kısa sürede kurumasını sağlayabilirsiniz. Bunun için çok fazla alana sahip değilseniz nevresimleri asarken birkaç kez kuvvetli bir şekilde silkeleyip, birkaç kat katlayıp katlı bir biçimde asabilir ve açık havada kurumaya bırakabilirsiniz. Nevresimlerinizi bu şekilde yıkayıp kurutursanız neredeyse ütülenmiş kadar düzgün bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Deterjan seçimi: İster sıvı ister toz deterjan çeşitlerini nevresim temizliğinde kullanabilirsiniz. Renkli kıyafetlere özel olarak hazırlanmış toz ve sıvı deterjanları renkli takımlarınızda kullanarak renk açılmalarının ve renk değişikliklerinin önüne geçebilirsiniz. Beyaz nevresimleri ise beyazlara özel deterjanın yanı sıra bir yemek kaşığı kadar çamaşır sodası kullanarak yıkadığınızda daha etkili bir temizlik yapabilir ve nevresimlerinizdeki beyaz rengin solmasının önüne geçebilirsiniz.

 

Leke temizliği: Leke temizliği için nevresimi takımınızı makineye atmadan önce leke kontrolü yapmalısınız. Lekeli halde nevresimlerinizi makineye atarsanız yıkamada çıkmayan lekeler nevresimlerin dokusuna yerleşir ve çıkması imkansız bir hale gelebilir. Lekeli nevresimlere öncesinde leke çıkarıcı bir ürün ile ön işlem yapmalısınız. Ardından ön yıkamalı bir şekilde yıkayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

 

Baskılı Nevresim Takımlarının Temizliği

 

 

Cıvıl cıvıl, baskılı nevresimlerin içinde uyumak ayrı bir keyiftir. Baskılı nevresimlerin temizliği pek çok insanı düşündürse de yıkama talimatlarına uygun yıkama yapıldığında baskılı takımlar da uzun süre yıpranma olmadan kullanılabilir. Baskılı nevresim takımlarını yıkarken nevresimi tersine çevirmek baskının yıkanırken yıpranmamasını sağlar. 30 dereceyi geçmeden düşük devirde ve renkliler için uygun deterjanla baskılı nevresimlerinizi yıkayabilirsiniz. Bu tip takımları yıkarken ağartıcı ürünler kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

Adını son derece sevimli bir kedi olan Zümrüt Şaziye’den alan Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri arasında birbirinden güzel ve tabii ki kedili; tek kişilik, çift kişilik ve çocuk baskılı nevresim takımı çeşitlerini bir arada bulabilirsiniz.

 

Kendiniz için sevimli hayvan dostlarımızın en tatlı resimlerinin basılı olduğu özel tasarım nevresimler satın alırken aynı zamanda sokak hayvanlarına yardımcı olabilirsiniz.

 

Zümrüt Şaziye olarak satın aldığınız ürünlerin yüksek bir yüzdesini sokak canlarına harcıyor, sokaklarda yaşam mücadelesi veren tüm hayvanlara yardım ediyoruz.

 

Nevresimin yanı sıra birbirinden güzel  kırlentler, çanta, kupa, t-shirt ve konsept hediyelikleri Zümrüt Şaziye ürünleri arasında bulabilir, ürünlerimizi tercih ederek hem kendinizi hem kedisever dostlarınızı hem de sokak hayvanlarını mutlu edebilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: nevresim, mevresim takımı, tek kişilik, çift kişilik, çocuk nevresim, baskılı nevresim, kedili nevresim, pamuklu, pamuklu kumaş, pamuklu nevresim
Ocak 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR