Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Kapınızın Önüne Bir Kap Mama ve Su Koyun

 

 

Sokak hayvanlarına yardım etmek için yapabileceklerimiz arasında en önemlisi onları beslemek yer alıyor. Kapınızın önüne koyacağınız bir kap mama ve su ile birçok hayvanın aç kalmasının önüne geçebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında hepimizin olduğu gibi dört ayaklı canlıların ve kuşların da su ihtiyacı artıyor. Bu yüzden onlara su vermeyi ihmal etmemeliyiz. Kış aylarında ise karnı tok olan sokak hayvanlarının vücut ısıları artıyor. Özellikle karlı ve rüzgarlı havalarda sokaktaki hayvanlarımıza mama vermeyi unutmamalıyız.

 

 

Yanınızda Mama Taşıyın

 

Gittiğiniz her yerde yardıma muhtaç bir sokak hayvanı ile karşılaşabilirsiniz. Yanınızda taşıyacağınız mama ile onları besleyebilirsiniz. Sokak hayvanlarına mama temin ederken bu mamaların kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü kalitesiz mamalar bu sahipsiz canların kontrolsüz şekilde üremelerine sebep olmaktadır ve sağlıklarına zarar vermektedir. Sokak hayvanlarının sağlıklarını düşünerek yaşam sürelerini uzatmak için kaliteli mama seçiminde bulunmanız önerilir. Yemek yerken tabağınızdaki artıkların uygun olanlarını sokak hayvanları için ayırabilirsiniz. Hem evde hem de restoranda yapacağınız bu düşünceli hareket ile sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bazı restoranlar yemek fazlalıklarını sokak hayvanlarına vererek onlara destek oluyor. Siz de gittiğiniz restoranları bu konuda bilgilendirerek onları teşvik edebilirsiniz.

 

Çevrenizdekileri Daha Duyarlı Olmaya Davet Edin

 

Sokak hayvanlarını korumak ve onların yaşam alanlarına saygı duymak zorundayız. Sokakları onlara daha uygun hale getirmek için hep birlikte çalışabiliriz. Kedi ve köpeklere sokaklarda özel olarak yuvalar yerleştirebiliriz. Örneğin boş bir koliye artık giymediğiniz giysilerinizi yerleştirebilir ve sokağa koyabilirsiniz. Böyle yaparak soğuk kış günlerinde birçok hayvanı hayatta tutabilirsiniz. Etrafınızdaki insanları sokak hayvanlarını korumaya davet edebilirsiniz. Özellikle sokakta cam kırıklıkları ve jilet gördüğünüzde yerden kaldırabilir ve çöpe atabilirsiniz. Kedi ve köpeklerin patilerine yapışabileceğini ve kuşların yem zannederek yutabileceği konusunda yere sakız atanları uyarabilirsiniz. Bu gibi konularla çevrenizdekileri sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olmaları hakkında bilgilendirebilirsiniz.

 

Zor Durumdaki Hayvanlara Yardım Edin

 

Sokakta yaralı ya da hasta bir sokak hayvanı gördüğünüzde ona yardım etmek için sokak hayvanları hattını arayabilirsiniz. AL0 153 hattını arayarak zor durumdaki hayvanların sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bulunduğunuz ilçedeki veterinerlerin yerlerini öğrenebilir ve hasta bir hayvanın tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Barınaklara Bağış Yapın!

 

Sokak hayvanlarının bakımını üstlenen şehir barınaklarının birçok ihtiyacı oluyor. Bulunduğunuz ya da istediğiniz ilçenin barınağına mama bağışı yapabilirsiniz. Barınaklardaki hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması için para yardımında da bulunabilirsiniz. Maddi açıdan destek olabileceğiniz gibi barınaklarda gönüllü olarak onların bakımını üstlenebilirsiniz. Ayrıca barınaklarda ve sokaklarda sizlere ihtiyacı olan onlarca canlı varken hayvan ticaretine destek olmak yerine sahiplenerek bir canlıya yuva açabilirsiniz.

 

Barınaklardaki Sokak Hayvanlarının Koruyucusu Olun

 

 

Barınaklardan hayvan sahiplenmek istiyor fakat bakımını üstlenecek yeterli alan bulamıyorsanız onların koruyucu ailesi olabilirsiniz. Sakat, yaşlı ve bakıma muhtaç hayvanlara ihtiyacı olan ilaç, mama ve bakım masraflarını üstlenerek yardım edebilirsiniz. Evinizde yeriniz olmasa bile barınak içinde sahiplendiğiniz hayvanınızı ziyaret edebilir ve ona sevgi gösterebilirsiniz. Uzaktan sahiplendiğiniz hayvanınızı yürüyüşe bile çıkarabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak için bu yöntemi seçebilir. Sonuçta çocuklarınıza koşulsuz sevgiyi hayvanlardan daha iyi öğretebilecek bir canlı var mı?

 

Canlılar dünyası ile ilgili daha ayrıntılı bilgi paylaşımı için bizleri Facebook, Instagram ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: sokak hayvanları, sokak canları, sahipsiz hayvanlar, barınak, kedi, köpek, satın alma sahiplen, yardım, destek
Aralık 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR