Sonbahara Uygun Ev Dekorasyon Fikirleri

Sonbahara Uygun Ev Dekorasyon Fikirleri

Sonbahar Renklerinden İlham Alın

 

Sonbahar, tatil mevsimin tamamlanmasının burukluğunu yaşatırken aynı zamanda yeni bir sezonun da ilk başlangıcına ait yüksek enerjisini aktaran sıra dışı bir mevsimdir. Estetik anlamda daha romantik, sofistike ve duygusal renk ve dokulara sahip bu mevsimde, evinizde yapacağınız renkli güncellemeler ile sıradanlıktan kurtulabilir, muhteşem dekorasyonlara imza atabilirsiniz. Örneğin, şık bir sonbahar teması oluşturmak için en önemli renkler olan sarı, turuncu, kırmızı ve kahverengiden ilham alabilirsiniz. Bu renklerin çok da canlı olmayan tonlarına sahip aksesuarlar ve tekstil ürünleriyle bile sonbahar estetiğini yakalayabilirsiniz.

 

Bohem Dokunuşlara Yer Açın

 

Sonbahar mevsimi denilince akla hep uykuya dalmaya hazırlanan bir doğa imajı gelir. Elbette kuru dallar, çam kozalakları, sararmış yapraklar gibi belirli dokuları bu imajı çağrıştırır. Hasır ürünler de sonbaharın spesifik dokusunu yansıtan malzemelerden biri olarak ev dekorasyonlarında şık dokunuşlar sunabilir. Evinizdeki köşelerden bazılarına ekleyeceğiniz birkaç hasır sepet, hem boho tarzın şıklığını taşır hem de sonbahar estetiğini daha kullanışlı hale getirir.

 

Katmanlı Işıklandırmaya Ne Dersiniz?

 

Sonbahar mevsimi elbette yaz veya ilkbahar gibi açık ve aydınlık olmaz. Kulağa her ne kadar olumsuz bir şey gibi tınlasa da aslında loş ışığın romantizminden faydalanabilirsiniz. Doğanın sunduğu loş ışığı evinizde de yaşamak için mum ışığından destek alabilir ya da evinizdeki katmanlı aydınlatma ögeleriyle de aynı romantik efekti yakalayabilirsiniz. Eğer tek bir noktadan aydınlatma sistemi kullanıyorsanız, lambaderler veya duvar aplikleri harika bir seçim olacaktır. Böylece hem katmanlı ve kullanışlı bir aydınlatma sistemine sahip olabilir, öte yandan sonbaharın romantik havasını yaşayabilirsiniz.

 

Doku ve Desenlere Dikkat!

 

Sonbahar ev dekorasyon fikirleri denildiğinde yaşam alanları genellikle kırsal, klasik veya kolonyal tarzda dekore edilir. Bu bağlamda dokulu kumaşlar ya da etnik desenlerden  koleksiyonlar ile ikonik mobilyaları birleştirebilirsiniz. Eğer mobilyalarınızı da değiştireceksiniz ikonik Victorian sandalyeleri yemek odanıza taşıyabilir ya da Louis XV berjer çeşitlerini yan mobilyalar olarak dekore edebilirsiniz. Tekstil ürünleri olarak Zümrüt Şaziye’nin elegan ürün seçkisi içerisinde bulunan ve sonbahar renklerinin hakim olduğu sarı, hardal ve bordo renkli kırlent tasarımları, yastık kılıfları ve koltuklarınızın üzerinde bulunduracağınız koltuk şalları da son derece keyifli ve nötr bir atmosfer sunacaktır. Bu keyifli manzarayı, serin sonbahar akşamlarında yine Zümrüt Şaziye kupalarında yudumlayacağınız çay veya kahveniz ile enfes şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

Duvar Dekorasyonunu Unutmayın!

 

Duvarlar bir evin arka planını oluşturan ögeler olsa da içerinin havasını tamamen değiştirecek etkiye sahiptir. Bu nedenle sonbahar dekorasyonunda en pratik ve etkili hamleyi yapmak istiyorsanız, mevsime uygun temalar, duvar süsleri, tablolar ve hatta kolayca değiştirilebilen sticker tarzı duvar kağıtlarından destek alabilirsiniz. Örneğin, soft dokulu çiçek desenli duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Eve kattığı nostaljik doku ile öne çıkan bu tarz duvar kağıtları, daha romantik ve yumuşak bir sonbahar geçişi sağlayabilir.

 

Yatak Odalarında İskandinav Stili!

 

Daha minimalist ve dinlendirici bir sonbahar dekorasyonu için yatak odanızda koyu kahverengi ile soluk yeşil ve beyaz dokunuşlar gerçekleştirebilirsiniz. Klasik yatak başı tasarımına eklenen modern ışıklandırmalar ile ahşap tonları ile açık turuncu rengin iç içe geçtiği tekstil ürünleri ve mobilyalar çağdaş bir yorumla dizayn edilen sonbahar dekorasyonun en güzel örneği olabilir.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: sonbahar, dekorasyon, tekstil, ev tekstili, kırlent, yastık, kupa, yaşam, ev, aksesuar
Aralık 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR