Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Avantajları Nelerdir?

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Avantajları Nelerdir?

Kendine Güven Duygusu Kazanmak

 

Evcil hayvanınızın büyüklüğü ne olursa olsun kendinizden başka bir canlıya bakma fırsatı elde ettiğinizde, sorumluluk duygusu almanın verdiği kendine güven duygusunu da beraberinde yaşarsınız. Bir hayvanın büyümesini ve sizin ona gösterdiğiniz sevgiye karşılık vermesini izlerken, muhtaç bir canlıyı besleyip ona bakabilmenin verdiği güven sizi cesaretlendirir ve mutlu olmanıza yardımcı olur.

 

Duygusal Denge Kurma Becerisi

 

Evcil hayvanlar da tıpkı sizin gibi kendilerine ait çeşitli duyguların (üzüntü, depresyon, sıkıntı vb.) etkisi altında kalabilir. Bu tip durumlarda evcil hayvanınıza sevgi gösterdikçe, kendinizi onlara daha faydalı hissedersiniz ve yaşam alanınızı tüylü dostunuzla paylaşmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

Hayvanların insanlara faydaları incelendiğinde evcil hayvan sahibi olmanın ruh halinizi iyileştirdiği görülebilir. Kediniz kucağınızda mırıldanırken ya da köpeğiniz başını size yaslarken, kızgın ya da üzgün kalmanız hemen hemen imkansız gibidir. Buna benzer olarak sinirlendiğinizde derin bir nefes alabilir ve köpeğinize sarılabilir ya da kedinizi okşayabilirsiniz. Tam da bu anlarda vücudunuzdaki gerginliğin hafiflediğini hissetmeye başlarsınız.

 

Eğlenceli Zaman Geçirmek

 

Evcil hayvanlar hiç farkında olmadan çok eğlenceli olabilirler. Köpeğinizi kendi kuyruğunu kovalarken ya da kedinizi bir sineği takip ederken izlediğinizde gözünüzün önünde gerçekleşen tuhaflıklar bir anda sizi kahkahaya boğabilir. Bu kahkahaların yarattığı mutluluğun, sağlığınıza ve duygusal dünyanıza kattığı iyilik gerçekten harikadır.

 

Egzersiz Yapmak

 

Bir köpeğiniz ya da kediniz varsa normal zamanlara oranla daha fazla yürüyüş yaparsınız. Özellikle köpekler, kedilerden biraz daha aktif oldukları için sizi de bu etkileşim alanında sıklıkla hareket halinde tutabilir. Egzersiz yapmanız için bir başka harika yol da, köpeğinizi her gün yürüyüşe çıkartmak olabilir. Bu yürüyüşler uzun olmasa da her gün evden çıkmak ve kısa da olsa açık havada yürümek size egzersiz yapmak için güzel bir fırsat sunar.

 

Sosyal Etkileşim Kurmak

 

Bir köpek sahibiyseniz onu yürüyüşe çıkardığınızda genellikle yabancılarla daha kolay iletişim kurarsınız. Ayrıca bir evcil hayvanla yaşarken, sizi pek çok sosyal etkileşimden uzak tutan teknolojiden de biraz daha uzak kalırsınız.

 

Dost Sahibi Olmak

 

Evcil hayvanınız en iyi arkadaşınız olabilir. Evcil hayvan besleyen kişiler onları otomatik olarak evin bir ferdi kabul eder. Evcil hayvanlar gördükleri ilgiye daima koşulsuz sevgi ile karşılık verir. Siz üzgün ya da mutsuzken bu durumu hissederek, size yakınlık göstermeye çalışabilirler. Böylece gösterdikleri dostça davranışlar sayesinde kendinizi özel hissetmenizi sağlarlar.

 

Evcil Hayvanlar ve Sağlık Arasında Köprü

 

 

Yapılan bilimsel araştırmalar evcil hayvan sahibi olmanın insan sağlığı üzerinde çeşitli olumlu etkileri olduğunu ortaya koyar. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırma, evcil hayvan sahiplerinin daha az doktor ziyaretine ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

 

Evcil hayvanların yararları incelendiğinde bulunan bir başka olumlu sonuç da, evcil hayvan sahiplerinin ameliyat sonrasında ya da bazı ciddi hastalıkların tedavisi sırasında hayvan beslemeyen kişilere oranla daha çabuk ve daha kolay iyileştiklerinin kanıtlanmış olmasıdır.

 

Sokakta yaşayan evcil dostlarımıza yardım etmenin ne denli huzurlu hissettirdiğini bilmeyen yoktur. Onlara yardım etmenin yanında diğer hayvanseverlere de destek olmanın keyfini yaşamak isterseniz, evinizin havasını değiştiren birbirinden şık Zümrüt Şaziye ürünlerine göz atabilirsiniz. Hayvanseverlik misyonuyla öne çıkan Zümrüt Şaziye’de, satılan ürünlerin yüksek bir yüzdesi sokak hayvanlarına harcanır. Siz de Zümrüt Şaziye ürünlerini tercih ederek sokak hayvanlarına destek olabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: sokak hayvanları, sokak canları, sahipsiz hayvanlar, barınak, kedi, köpek, satın alma sahiplen, yardım, destek, evcil dostlar, evcil hayvanlar, pet
Nisan 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR