Evi Ferah Gösteren Dekorasyon Önerileri

Evi Ferah Gösteren Dekorasyon Önerileri

Evi Ferah Gösteren Dekorasyon Önerileri

 

Özellikle yaşam alanlarına derinlik katmak amacı ile kullanılabilecek bazı dekorasyon önerileri vardır. Bunlar renk kullanımı, alan değerlendirme ve aksesuar kullanımı olarak üç kategoride incelenebilir. Dekorasyon önerilerini değerlendirebilmek amacıyla öncelikle dekore edeceğiniz alanın büyüklüğünü değerlendirmek önemlidir. Eğer küçük bir alanı geniş ve ferah görünmesi adına dekore etmeyi düşünüyorsanız renk seçimi ve alan değerlendirme ipuçlarını kullanabilirsiniz. Geniş bir alanı estetik bir şekilde dekore ederek ferah görünmesini sağlamak istiyorsanız bitki, ayna ve raf kullanımı gibi aksesuar desteği kullanarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz. Ferah ev dekorasyonları için renk seçiminin kilit öneme sahip olduğunu belirtmekte fayda vardır.

 

Renk Kullanarak Ferah Görünüm Yakalama Stratejileri

 

Özellikle iç mimarlık ve pazarlama alanlarında kullanılan bir renk kuramı vardır. Britanyalı bir bilim adamı tarafından ortaya atılan bu kuramda bir renk çemberinde sıralanan renkler bulunur. Çemberde bulunan renklerin tam karşısında konumlanan renkler tamamlayıcı renkler olarak dekorasyon ve tasarım fikirlerinde kullanılır. Dengeli bir tamamlama için renk çemberinde dilediğiniz rengi, sağındaki ve solundaki renk şeridi ile tamamlayarak analog adı verilen tasarım şeklini de seçebilirsiniz. Evi ferah gösteren renkler dengeli ve tamamlayıcı olarak seçilebilir.

 

Bunun dışında beyaz ve mavi ile Akdeniz esintilerini, kahverengi ve yeşil ile ormanın derinliklerini, bej ve sarı renkler ile Afrika’nın etnik desenlerini evinize taşıyarak soyut bir ferah ev dekorasyonları ile yaşam alanınıza taşıyabilirsiniz.

 

Alan Değerlendirme Önerileri

 

Ferah ev dekorasyonu önerilerinden biri de alan değerlendirmedir. Evi ferah gösteren renkler arasından yeşil, beyaz, mavi tonları ve beyazı dengeli bir biçimde dağıtabileceğiniz alanlarda raf kullanımı ile kendinize bir istifleme alanı yaratabilirsiniz. Eşyalarınızı, biblo, mum gibi aksesuarlarınızı dizerek kullanabileceğiniz gibi ferah ev düzeni getirecek raflarınızı bitki köşesi olarak da tasarlayabilirsiniz. Böylelikle evinize canlılık katacak bir köşeye sahip olabilirsiniz.

 

Alan değerlendirmede ferah ev düzeni oluşturabilmek için tasarlayacağınız odayı daha geniş gösterebilmek için açık renkli ve desensiz halı seçimi idealdir. Mobilyalarınızda da düz kumaş renklerini seçerek derinliği aksesuarlarla vermek, ferah ev dekorasyonu için tercih edebileceğiniz alan değerlendirme taktiklerindendir. Bu noktada yine halı ve mobilya renklerinin seçimi için evi ferah gösteren renkler arasından yapacağınız seçimler ile kontrast oluşturacak bir zemin hazırlayabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta ferah ev dekorasyonu fikirlerinizi uygulayacağınız alanın ışığı nereden aldığına dikkat ederek eşyalarınızı yerleştirmenizdir. Işığı emecek koyu renkli eşyalarınızı alanın iç taraflarına, açık renkli eşyalarınızı da alanın ışık alan bölgelerine yerleştirmeniz elzemdir.

 

Aksesuar: Geniş Alanların Dengeleyicisi

 

Ferah ev dekorasyonları arasında en çok tercih edilen yöntem aksesuar kullanımıdır. Genellikle ışığı yansıtarak dağıtan biblolar, kendisi ışık kaynağı olan abajur ve köşe lambaları ferah ev düzeni isteyenler için kurtarıcı parçalar olabilir.

 

Ferah ev düzeni tasarlamak için ışık dostu beyaz, bej, sarı, sıcak tonlu renkler ile üretilen kumaşlar ile kaplı minder ve kırlent gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kumaş seçimi evi ferah gösteren renkler dışında tekstil anlamında da önem arz eder. Terletmeyen ve sıcaklığı dengeleyen yüzde yüz pamuk kumaşlar ile üretilen doğa dostu Zümrüt Şaziye tasarım ürünlerinden nevresim takımları ile yatak odanızda da ferah ev dekorasyonu fikirlerinizi destekleyebilirsiniz.

 

Ayrıca geniş yapraklı, uzun boylu bitkileri cam kenarlarında kullanarak ferah ev düzeni sağlayan bir ışık kırılımı yakalayabilirsiniz. Bitki rafları ile destekleyeceğini bitki kullanımı ile saksı ve rafları evi ferah gösteren renkler arasından seçerek kontrast oluşturabilirsiniz. Ferah ev dekorasyonları ile yaşam alanlarınızı daha dengeli ve huzurlu bir hale getirmeniz mümkündür. Dolayısıyla sevdiğiniz renklerde aksesuarları seçmek, bitkilerin canlılığından destek almak ferah ev düzeni oluşturmanız için size yardımcı olabilir. Farklı desen ve renklerde doğa dostu Zümrüt Şaziye tasarım ürünleri ile evinize ferahlık katan dekoratif ürünlere ulaşabileceğiniz gibi sokakta yaşayan patili dostlarımıza da ürünlerden elde edilen gelirler ile ferah bir yaşam sunmaya katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: dekorasyon, ev dekorasyonu, renk, renk uyumu, dekorasyon fikirleri, eviniz için her şey, ev tekstili
Temmuz 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR