Feng Shui Nedir? | Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Nedir? | Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Nedir?

Feng Shui, yaklaşık üç bin yıl önce Çin’de ortaya çıkan ve yaşam alanlarının enerjisini düzenlediğine inanılan özel bir uygulama bütünüdür. Feng Shui bilimsel verilere dayanmaz ancak birçok insan tarafından kabul edilir. Feng “rüzgar” anlamını taşırken Shui ise “su” anlamına gelir. Rüzgar ve su, Çin kültüründe sağlık ile bağdaştırılır. Yaşam enerjisinin özgürce akışı ise hem rüzgarla hem suyla ilişkilendirilir.

Söz konusu felsefenin asıl hedefi “Chi” olarak anılan yaşam enerjisinin belirli uygulamalarla serbest halde dolaşımını sağlamaktır. Bu nedenle Feng Shui felsefesine göre ev dekorasyonu uygulamaları belirli kurallar çerçevesinde yapılmalıdır. Bu kurallar bütünü ise beş elemente (ateş, su, toprak, metal, ahşap) ve Bagua haritasına dayanır. Bagua haritası genel olarak Feng Shui uygulayıcıları tarafından kullanılan özel bir tekniktir. Kariyer, ilişkiler, sağlık, aile, seyahat gibi temelde sekiz ayrı yaşam alanını temsil eder ve düzenlemeler konusunda bir çeşit pusula görevi görür.

Feng Shui'ye Göre Ev Nasıl Dekore Edilir?

Feng Shui’nin ev dekorasyonu üzerine yönelik bir uygulama olduğunu belirtmiştik. Bu bakımdan evde kullanılacak renklerden eşyaların konumuna kadar bazı unsurlar felsefeye göre ayarlanmalıdır. Feng Shui ev düzeni için aşağıda yer alan basit adımları uygulayabilirsiniz.

Feng Shui’de Renk ve Element Seçimi:

Söz konusu felsefede her rengin ve her elementin bir anlamı vardır ve her ikisi de yaşamdaki farklı alanlara etki eder. Elementlerin temsil ettikleri alanlar ve renkleri şu şekildedir.

Ateş: Enerji ve tutku (Kırmızı, pembe, turuncu)

Su: Bolluk ve temizlik (Siyah, lacivert)

Ahşap: Gençlik, büyüme ve canlılık (Yeşil, mavi)

Metal: Disiplin, mantık, saflık (Gümüş, beyaz, altın)

Toprak: Güven, sakinlik ve dayanıklılık (Bej, kahverengi, sarı)

Yaşam alanlarınızı elementler ve etkileri ile zenginleştirmek isterseniz elementlerin özelliğini taşıyan dekor ürünlerini tercih edebilirsiniz.

  • Ateş elementinin etkilerini yaşam alanlarınıza taşımak için kırmızı dekorasyon ürünleri ve mumları tercih edebilirsiniz.
  • Su elementi için akvaryum ve ayna gibi yansıtıcı objeler kullanılabilir.
  • Ahşap elementinin özelliğini yaşam alanlarına taşımanın en kolay yolu yine ahşap mobilyalar tercih etmekten geçer. Aynı zamanda bitkiler de kullanılabilir.
  • Metal elementinin özellikleri için metalik dekoratif objeler seçilebilir.
  • Toprak elementi özellikle denge konusunda etki ettiği için manzara tabloları, taşlar ya da kristaller kullanılabilir.

Feng Shui için Dekorasyon Fikirleri

Feng Shui felsefesi ve uygulamaları her ne kadar kişisel olarak ayrılsa da temelde bazı uygulamalar sabittir. Söz konusu ufak dokunuşlar ile yaşam alanınızda değişiklikler yaparak etkilerden faydalanabilirsiniz.

  • Feng Shui’ye göre bir yaşam alanının girişi daima hoş görünümlü ve ferah olmalıdır. Bunun için girişler temiz, havadar olmalı ve özel objelerle desteklenmelidir.
  • Feng Shui, huzur ve sakinlik için mavi ya da yeşil renklerini önerir. Oturma salonlarında mavi veya yeşil sıklıkla kullanılabilir. Zümrüt Şaziye tasarım kırlent modellerinin mavi ve yeşil renklerinden tercih ederek aynı zamanda patili dostlarımıza destek olabilirsiniz.
  • Doğanın pozitif enerjisinden faydalanmak için doğal malzemeli objeler ya da canlı bitkiler yaşam alanlarının her köşesinde kullanılabilir.
  • İyi hissettiren objeler, süs eşyaları ya da tekstil ürünleri tercih edilmelidir. Söz konusu ürünler organik ürünlerden üretilmiş olmalı. %100 pamuklu kumaşlarla elde edilen nevresimler Feng Shui felsefesini destekler. Zümrüdüanka Serisi Pamuklu Nevresim Takımı hem size hem sevdiklerinize özel bir hediye seçimi olabilir.
  • Dağınık yaşam alanları her zaman kötü enerjilere davetiye çıkarır. Ayrıca dağınıklık yaşam enerjisinin akıcılığını yani serbest dolaşımını engeller. Bu bakımdan yaşam alanları daima temiz ve düzenli tutulmalıdır.
  • Yaşam alanlarında sadece dekorasyon ürünlerinden değil organik besinlerden de destek alınmalıdır. Feng Shui’ye göre sağlıklı beslenmek de önemli bir unsurdur. Sağlık enerjisi için daima canlı bitkilerden ve organik besinlerden yararlanılmalıdır.
  • Söz konusu felsefeye göre aşırı aydınlatmalar yerine hafif, dinlendirici ve göz yormayan aydınlatmalar tercih edilmelidir. Özellikle gün ışığı gibi doğal aydınlatmalar kullanılmalıdır. Dar ve küçük yaşam alanları için ayna gibi yansıtıcı öğeler kullanılabilir.

Feng Shui ile evinizi veya iş yerinizi düzenleyerek iyi yaşam haline ulaşmanız mümkün ancak çevreniz için faydalı ve somut adımlar atarak yaşamınızı daha da pozitif hale getirebilirsiniz. Bunun en kolay yollarından biri ise Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünlerini tercih etmek. Zümrüt Şaziye’den alacağınız her bir ürünün kazancının belli bir miktarı, sokak canlılarının bakımı ve beslenmesi için kullanır. Siz de hayatınıza anlamlı bir dokunuş yapmak isterseniz Zümrüt Şaziye ile ilk adımı atabilirsiniz.

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle

Etiketler: feng shui, feng shui life style, feng shui tips, feng shui nedir, Feng Shui Ev Dekorasyonu
Ocak 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR