Kedi Kumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kedi Kumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde evcil hayvanların evlerde de daha rahat ve mutlu yaşayabilmesi için çeşitli ürünler üretilir. Bu ürünler, kedi gibi evcil hayvanların ev içerisinde de rahat etmesine ve hayati fonksiyonlarını oldukça sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur. Kedi kumu, günümüzde evcil hayvan ebeveynleri tarafından yaygın olarak kullanılan avantajlı ve faydalı bir üründür.

 

Kedi Kumu Nedir?

 

Kedi kumu, çoğunluk olarak bentonit, sepiolite ve diatomit gibi madenlerden üretilen, kedilerin tuvalet ihtiyacını gidermesini sağlayan kuru bir karışımdır. Kedi kumu, barındırdığı emici ve hapsedici parçacıkları sayesinde ev içerisinde yaşayan kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını sağlıklı ve düzenli bir şekilde yerine getirebilmelerine olanak tanır. Kedi kumu kullanmanız, hem evinizin hijyeni hem kedi dostunuzun sağlığı için büyük önem taşır. Kedi kumu kullanarak, ev içerisinde beraber yaşadığınız kedinizin tuvalet alışkanlığı edinmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

 

Kedi Kumu Ne İşe Yarar?

 

Kedi kumu, evcil kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını kolayca gidermelerini sağlayan faydalı ve avantajlı bir üründür. Kedi kumunun başlıca faydaları şu şekildedir:

 

  • - Kediler düzenli tuvalet alışkanlığı geliştirebilir: Sahiplenerek evinize aldığınız kediniz, evinize alışmakta zorluk çekebilir. Kedilerin tuvalet alışkanlığı edinebilmesi, yeni evcil hayvan ebeveynleri tarafından yaygın olarak merak edilen bir konudur. Kedi kumu kullanımı, kedilerin tuvalet alışkanlığı edinmesini kısa süre içerisinde mümkün kılar.

 

  • - Eviniz hijyenik kalır: Tuvalet alışkanlığı edinemeyen kediler, tuvalet ihtiyaçlarını evin hangi bölgesinde gidereceklerini kestiremeyebilir. Bu durum, evinizin hijyeni açısından risk oluşturur. Kedi kumu kullanarak, kedinizin tuvalet alışkanlığı edinmesini sağlayabilir, bu sayede evinizin sürekli olarak hijyenik bir durumda kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

  • - Kedinizin sağlığı korunmuş olur: Kedilerin, tuvalet ihtiyacı gibi önemli ve elzem bir faaliyeti uygun olmayan yerlerde gidermeye çalışması sağlıkları için risk oluşturabilir. Kedilerin hijyenik olmayan yerlerde tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çalışması, enfekte olmalarını ve buna bağlı olarak da sağlık sorunu geliştirmelerini mümkün kılabilir.

 

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

 

Kedi kumu kullanımı çok sayıda yeni evcil hayvan ebeveyni tarafından merak edilir. Kedi kumu kullanımı oldukça basit ve faydalıdır. Kedinizin büyüklüğüne göre genişçe bir kapa kedi kumunu doldurun. Bu noktadan sonra gerekli alıştırmalarla kedinizin bu alanın kendisinin kullanımına ayrılmış bir tuvalet bölgesi olduğunu anlamasını sağlayın. Bunu farklı alıştırmalarla yapabilirsiniz. Bu noktadan sonra kediniz, gün içerisinde oluşan tuvalet ihtiyacını gidermek için bu kedi kumunu kullanır. Kedi kumunu hijyenik bir durumda tutmanız, kedinizin rahatsız olmaması ve sağlıklı kalması için büyük önem taşır.

 

Kedi Kumu Ne Zaman Değiştirilir?

 

 

Tecrübesiz evcil hayvan ebeveynleri kedi kumu ne kadar konur gibi durumları yaygın olarak merak eder. Büyükçe bir kabı kedi kumu ile doldurduğunuzda, kediniz tuvalet ihtiyacını her giderdiğinde değiştirmeniz gerekmez. Kediniz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra, kedi kumunun artık kullanılmış kısmını kaptan alabilirsiniz. Bundan sonra, eğer kedi kumu azalırsa üzerine yeni kum eklemesi yapabilirsiniz. Bununla beraber, ayda bir olmak üzere kedi kumu kabını tamamen boşaltıp yıkayarak, kedinizin hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını gidermesini sağlayabilirsiniz. Bu rutin temizlikler, kedi kumu kabında bakteri ve mikrop üremesinin önüne geçebilmenizi sağlar.

 

Ayrıca kedi kumu kabı poşetlerini kullanarak da hijyeni artırabilirsiniz. Kedi kumu kabı poşetlerinden edinebilir ve kedi kumu kabınıza geçirebilirsiniz. Bu poşetin üzerine, kedinizin kullanımına göre uygun miktarda kedi kumu doldurabilirsiniz. Temizlik yapmak istediğinizde ise poşeti, içerisindeki kedi kumu ile birlikte çöpe atarak yeni bir poşete geçirerek çok daha pratik kullanım elde edebilirsiniz.

 

Evinizdeki evcil dostunuz için en iyisini isterken, aklınız sokaktaki canlardaysa Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri'ni inceleyebilirsiniz. Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri'nden elde edilen gelirin büyük bir kısmı ile sokak hayvanlarının ihtiyaçları karşılanır. Hem evinizi güzelleştirmek hem de minik dostlara hayat olmak için siz de seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kedi, kedi kumu, kedi kumu nedir, önemli bilgiler
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR