Kedilerde Arka Bacaklarda Tüy Dökülmesi Neden Olur?

Kedilerde Arka Bacaklarda Tüy Dökülmesi Neden Olur?

Kedi Arka Bacak Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Kedi arka bacak tüy dökülmesi pek çok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle pire ve benzeri parazitler bu can sıkıcı durumun en temel nedenleri arasında yer alır. Pirelerin kedileri ısırması ya da pire alerjik dermatiti gibi problemler arka bacaklarda tüy dökülmesine sebebiyet verebilir. Pire ısırığı kaşıntıya yol açtığı için bir süre sonra döküntüye de neden olabilir. Bununla beraber hormonal hastalıklar da arka bacak tüy dökülmelerinin nedenleri arasında yer alır.

Hiperadrenokortisizm, Hipertiroidizm ve diyabet yani şeker hastalığı da yine bu tip dökülmelere neden olabilir. Kediler stresli bir dönemde oldukları zaman kaşıntı gibi belirtiler gösterebilirler. Bu kaşıntıları da çoğu zaman arka bacak ve karın gibi bölgelerde olur. Zamanla kaşıntılar yerini tüy dökülmesine bırakabilir. Kedilerinizi stresten uzak tutarak daha sağlıklı şekilde yaşamalarına destek olabilirsiniz. Tüm bunların haricinde yoğun biçimde ağrıya maruz kalan kediler, bu ağrılı bölgeleri aşırı oranda tımarlama eğilimi gösterirler. Alt idrar yolu hastalığı ya da artrit, ağrıların nedenleri arasındadır.

Kedi Bacağında Tüy Dökülmesinin Tedavi Yöntemleri

Kedi bacağında tüy dökülmesi probleminin tedavi edilmesi son derece önemlidir. Bu noktada öncelikli olarak parazitlerin kontrol edilmesi önerilir. Kedilerinizi düzenli bir şekilde pire önleyici ürünler kullanarak tedavi etmek önem taşır. Aynı zamanda veteriner tavsiyeleri doğrultusunda da parazit kontrollerini gerçekleştirmek gerekir. Mevcut sorunun altında yatan sebeplerin tedavi edilmesi de son derece önemlidir. Kedi arka bacağında tüy dökülmesi sorununun tedavisi için yapılması gereken en önemli adımlardan biri de buna neden olacak hastalığın tespitidir. Tespitin ardından ise tedavi sürecinin başlaması gerekir.

Kediniz için onlara yönelik bakım ürünlerini kullanmanız tavsiye edilir. Kedilerin cilt yapılarına uygun biçimde hazırlanan şampuanlar ve diğer bakım ürünleri dökülme sorununa engel olabilir. Kedilerin tüylerini düzenli olarak fırçalamak da dökülmelerin azalmasında rol sahibidir. Aşırı oranda bir dökülme söz konusu ise mutlaka veteriner görüşü almanız gerekir. Veterinerlerin isteyecekleri tahlil ve tetkikler ile sorunun kaynağı daha rahat şekilde tespit edilebilir. Sağlıklı takviyelerin tüketilmesi de bu noktada önemlidir. Kedilere veteriner önerileri kapsamında omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin yer aldığı takviyeleri vermek, cilt sağlığına iyi gelebilir. Aynı zamanda tüy dökülmesini de azaltabilir.

Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Kedilerde tüy dökülmesi tam olarak önlenemese bile bazı faktörlerin sebebiyet vermesi engellenebilir. Bu noktada alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Besleyici diyetler ve dengeli takviyeler ile kedilerin daha sağlıklı olmasını sağlamak mümkündür. Ayrıca veteriner kontrollerinin de aksatılmaması gerekir.
  • Çevresel değişiklikler başta olmak üzere farklı sebeplerden dolayı kedilerin aşırı oranda temizlenme ihtiyacı duymasını engellemek gerekir. Bu durum onları strese de sokabilir. Dolayısıyla stresten uzak tutmak, dökülme sorununun yaşanmasını önleyebilir.
  • Onları evde beslemek, pek çok parazitten korunmalarını destekler. Ancak her halükarda parazitlere karşı koruyucu önlem alınması fayda sağlar.

Tüy dökülmeleri, kediler için önem arz eden bir durumdur. Bu sebeple gerekli önlemleri almanız gerekir. Zümrüt Şaziye olarak yaptığımız satışların yüksek bir kısmını sokak canlarına harcıyoruz. Üstelik bu oran kar marjımız ile beraber düzenli şekilde artış gösteriyor. Siz de hem organik hem de sürdürülebilir ürünlerimiz ile bu canlara destek olabilirsiniz.

Etiketler: kedi, kediler, tüy dökülmesi, kedilere tüy dökülmesi neden olur, kedi sağlığı, kedi bakımı
Mayıs 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR