Kışlıkları Kaldırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kışlıkları Kaldırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Önce Giysi Temizliği

 

Bütün kış sana eşlik eden giysi ve eşyaları kaldırmadan önce temizlemek çok önemli. Bunu yaparsan giysilerin zarar görmeyecek ve mevsim değişikliğinden etkilenmeyecek. Kışın giydiğin kazağın üzerinde bir deodorant kalıntısı varsa, tüm yaz boyunca kaldırdığın yerde sarararak zarar görebilir. Aynı şekilde sen fark etmeden kışlık pijamanın üzerinde bir yemek kalıntısı kalmış olabilir. Bunun kalıcı olmaması için ilk aşamada kışlıkları çamaşır makinesinde döndürmek iyi bir fikir olabilir.

 

Bütün kış balkondaki okuma alanını özlemiş olabilirsin. Evde bunu yapmanı özleyen birileri daha olabilir. Belki de bu kişi can dostundur. Sen balkonda kitabını okurken mini patili dostun ayaklarının ucuna kıvrılıp güneşin tadını çıkarmayı ne de çok özlemiştir. Her şeyden önce balkondaki rahatlığını sağlamalısın. Bunun için en sevdiğin kırlentini de olduğu yerden çıkartmalı ve yıkamalısın. Eminim kedi dostun da kırlent üzerinde patili arkadaşını görüp mutlu olacaktır.

 

Çamaşır makinesine atman gereken ürünlerden biri de battaniye ve yorgan gibi ürünler. Eğer çamaşır makinesinde yıkamaya elverişliyse atıp yıkayabilirsin. Ancak buna elverişli olmayan palto gibi giysilerini kuru temizlemeye vermek iyi bir fikir olabilir.

 

Yerleştirilecek Alanların Temizliği

 

Kışlıkları kaldırmak üzere kolları sıvamışken her tarafı pak yapmak ne güzel olurdu! Elbette kışlıkları yerleştireceğin alanların temizliği için tüyolarımız var. Giysilerin temizliğini yapmak üzere makineye atmışken, buradaki boş vakti yerleştireceğin alanları temizleyerek geçirebilirsin.

 

Temizlenmiş mis gibi kokan giysilerini katlayıp koymadan önce, şayet eşyalarını bazaya koyacaksan bu alanın temiz olduğundan emin olmalısın. Bazada fazladan toz ve kalıntılar biriktiyse bu alanları ilk etapta elektrik süpürgesinin ucuyla çekmek pratik olabilir. Ardından nemli bir bezle bu alanları silmeye devam edebilirsin. Silme işleminin ardından kurumasını beklemelisin. Kuruduğundan emin olduktan sonra da kışlık kıyafetlerini gönül rahatlığıyla yerleştirebilirsin.

 

Son olarak makinede yıkanmış giysilerin iyice kuruduğundan emin olmak da önemli. Onları yeterince kurumadan yerleştirirsen üzerlerinde bulunan nem küflenmeye yol açabilir. Kışlık giysilerin tüm yaz boyunca böyle bir ortamda kalsın istemezsin değil mi?

 

Sıra Kışlık Kıyafetleri Saklama Aşamasında

 

 

Makinede yıkanan ve kuruyan kışlık kıyafetleri kaldırma aşaması, belki de en kritik aşamalardan biri. Tüm kış üzerinde olan giysileri temiz ve pak bir şekilde saklamak, aylar sonra kış yeniden geldiğinde işini oldukça kolaylaştırır. Giysilerini güvenli bir yerde muhafaza etmek üzere saklama kutuları ve hurçlardan yardım alabilirsin. Üstelik bu ürünleri kullandığında kışlıklarını, evde dolaşan patili dostunun ortalığa dökülüp saçılan tüylerinden de koruyabilirsin.

 

Kışlık kıyafetleri saklama konusunda yerden tasarruf etmek senin için önemliyse, hurç ve kutuların yanı sıra vakumlu poşetlerden de faydalanabilirsin. Özellikle yorgan gibi büyük ürünleri muhafaza etmek için vakumlu poşetler büyük kolaylık sağlayacaktır. Poşet, hurç ya da kutu, tercihin hangisinden yana olursa olsun içine bir adet defne yaprağı veya lavanta torbası koyarak kötü kokuları absorbe edebilirsin.

 

Yaz yaklaştığına göre cıvıl cıvıl bez çantaları çıkarma vakti! Sevimli kedi desenleri ile fark yaratan renkli, sevimli bir tarza sahip olmanın zamanı geldi. Bez çantan yok mu? Hemen şimdi bir tane edinmeye ne dersin? Böylece hiç aç pati kalmasın diye başladığım hikayeme katkıda bulunabilir, Zümrüt Şaziye ürünleri ile sen de yeni bir hayvan dostunun hayatına dokunabilirsin.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: mevsim, mevsim değişikliği, kışlık giysiler, ev düzeni, giysi, giyim,
Nisan 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR