Konmari Metodu Nedir?

Konmari Metodu Nedir?

 

Yaşam alanlarının bütün potansiyelleri ile kullanılması, gerekli eşyaların bulundurulması ile başlar. Evinizin bütün alanlarından eşit bir şekilde faydalanabilmeniz, huzurlu ve zahmetsiz bir hayat yaşayabilmenize olanak tanır. Daha sonra ihtiyaç duyacağınızı iddia ettiğiniz birçok eşayı evinizde bulundurmanız, evinizin bütün alanlarını olması gerektiği gibi kullanamamanıza yol açar. Bu da aslında yaşam için oldukça yeterli alana sahip evinizin, daha dar ve sıkışık bir alan gibi görünmesine yol açar. Evinizde gereksiz eşya bulundurmanız, stresli, yoğun ve halsiz bir hayat yaşamanıza zemin hazırlar. Evinizde sadeleşmeye giderek, huzurlu bir hayat yaşamak istiyorsanız, konmari metodunu kullanarak işe başlayabilirsiniz.

 

Konmari Metodu Nedir? 

 

Konmari metodu Japon temizlik ve organizasyon profesyoneli Marie Kondo tarafından üretilen, bir yaşam tarzı, bir bakış açısıdır. Günümüzün modern ve küçük yaşam alanları, kişilerin kendilerini gerçekleştirmesi ve huzurlu bir yaşam geçirebilmesi için elverişsiz olabilir. Kişilerin, herhangi bir eşyaya daha sonra ihtiyaç duyacaklarını düşünerek evlerinde tutması, halihazırda küçük olan yaşam alanlarının daha sıkışık ve dar bir hal almasına yol açar. Evinizin düzensiz olduğunu, bu düzensizliğin de evinizi daralttığını düşünüyorsanız, konmari tekniği ile evinizi düzenleyerek, yeni bir hayata başlayabilirsiniz.

 

Konmari tekniği bir alandaki eşyaları önem sırasına ve kullanım sıklığına göre düzenlemektir. Başlı başına bir yaşam stili, bir bakış açısı olan Konmari metodu, kişilerin çok daha verimli, düzenli ve huzurlu bir yaşam sürmelerine olanak tanır. Konmari felsefesi, sadece gerek duyduğunuz eşyalarla, sade ve düzenli bir hayat geçirmenize yardımcı olur.

 

Konmari Metodunun Avantajları Nelerdir?

 

Marie Kondo yöntemi birçok avantajı sayesinde son yıllarda popülaritesini artırarak birçok insanın hayatında yer edindi. Günümüzde her gün çok sayıda insan, bütün dünyada süregelen ve hızla artan tüketim çılgınlığını bırakarak, sade, düzenli ve verimli bir hayata geçer. Konmari yöntemi ile yaşamanın beraberinde getirdiği avantajlardan bazıları şunlardır:

 

  • - Evinizde herhangi bir dağınıklık olmaz, bu sayede eviniz her zaman düzenli bir şekildedir ve bu durum, psikolojinizi, motivasyonunuzu olumlu yönde etkiler.

 

  • - Sadece gerek duyduğunuz eşyalarla yaşarsınız, bu sayede sade bir yaşam anlayışı geliştirerek, kendinize ve psikolojinize iyi gelen bir yaşam stili oluşturarak, çok daha verimli bir hayat yaşayabilirsiniz.

 

  • - Sadece ihtiyaç duyduğunuz eşyalarla yaşayarak, asıl ihtiyaçlarınızın ne olduğunu görebilir, buna göre bir rota çizebilirsiniz.

 

  • - Konmari katlama yöntemlerini kullanarak, eşyalarınızın büyük bir bölümünü, küçük saklama alanlarına yerleştirebilir ve yerden tasarruf edebilirsiniz.

 

  • - Konmari dolap düzeni teknikleri sayesinde eşyalarınızı önem sırasına ve kullanım sıklığına göre yerleştirebilir, böylece aradığınızı kısa süre içerisinde bulabilirsiniz.

 

Konmari Metodunu Kullanarak Ev Düzenleme

 

Konmari metodu, son yıllarda çok sayıda insanın evinde kendisine yer bulan, birçok avantajı olan bir yaşam stilidir. Konmari metodu, sadece ihtiyaç duyduğunuz eşyalarla yaşamanızı, bu eşyaları da düzenli bir şekilde organize ederek, verimli bir yaşam sürmenizi sağlar. Konmari metodu ile ev düzenlemek, evinizin çok daha ferah ve geniş bir görünüm kazanmasını sağlar. Konmari katlama teknikleri sayesinde çok sayıda giysinizi küçük depolama alanlarına yerleştirebilir, böylece yerden tasarruf edebilirsiniz. Konmari dolap, çekmece düzenleme teknikleri ile eşyalarınızı, giysilerinizi kullanım ve önem sırasına göre organize edebilir, bu sayede ihtiyaç duyduğunuz anlarda bu eşya ve giysilere kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

 

Konmari Metodu Nasıl Kullanılır?

 

 

Çokça insan konmari metodunu kullanarak daha huzurlu bir hayat yaşamak ister. Konmari metodu ile yaşamak istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz:

 

  1. Gereksiz eşyalarınızla vedalaşın.
  2. Elinizde kalan, sıklıkla kullandığınız eşya ve giysilerinizi düzenli, önem ve kullanım sırasına bağlı kalarak organize edin.
  3. Bu organize etme ve düzenleme eylemini bir alışkanlık haline getirerek dağınıklık ihtimalini hayatınızdan çıkarın.

 

Siz de evinizi yeniden düzenlemek ve çok daha ferah yaşam alanları yaratmak için gelirinin büyük kısmı sokak hayvanlarına ayrılan Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri arasında dekorasyon zevklerinizi yansıtan seçenekleri bulabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: konmari, konmari metodu, konmari nedir, konmari metodu nedir, nasıl yapılır,
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR