Lagom Stili Ev Dekorasyonu

Lagom Stili Ev Dekorasyonu

Lagom Nedir? Lagom Stili Ev Dekorasyonu

Lagom sadece bir kelime değil dengeli bir yaşam tarzını benimseyen bir felsefedir. Kelime anlamı olarak ise "yeterli" olarak tanımlanabilir. Çünkü lagom felsefesi yaşamınızdaki nihai denge için çabalamak anlamına gelir. Başka bir deyişle lagom, en doğal, kısıtlanmamış halinizde yaşamanıza yardımcı olur. Bu yaşam biçimi yemek yemenizden yaşadığınız alanın düzenine kadar uyarlanabilir ilkeler içerir. Ancak herkesin lagom anlayışı farklı olabilir. Temelde gereğinden fazla olanı paylaşmak ve az olanla yetinmemek üzerine kurulu bir yaşam sanatıdır. Bu nedenle yaşam alanlarınızı da lagom dekorasyon ile düzenleyerek daha ferah mekanlar elde etmeniz mümkün. Bu yaşam tarzı, etrafınızdaki olan bitenin ve diğer canlıların  farkında olmanızı da sağlar. Sürdürülebilir yaşamak ve doğanın tadını çıkarmak lagom felsefesinin özüdür, ancak aynı zamanda hayatınızda fazla bagaj taşımamak, ortalığı toplamak da lagoma dahildir. Ne de olsa düzenli bir ev, düzenli bir zihin demektir.

 

İsveç Yaşam Tarzı: Lagom

 

Dengeli bir yaşam herkes için ideal olandır. Çünkü insan beyni karmaşık bir yaşama alışsa da bir süre sonra oldukça yorucu bir hale gelebilir. Bu karmaşadan kurtulmanız için ise daha sade bir yaşam benimsemeniz gerekebilir. Lagom felsefesi de tam burada devreye girer ve size dinginlik veren yaşam alanları elde etmenize yardımcı olur. Lagom stiline benzer diğer bir yaklaşım ise minimalizmdir. Ancak iki stili birbirinden ayıran temel fark lagomda sahip olduklarınızın mükemmel derecede yeterli olmasıdır. Alışkanlıklarınızdan, konforunuzdan ve ihtiyaçlarınızdan vazgeçmeden lagom stili oluşturabilirsiniz.

 

Lagom, yaşamda iyi bir denge ile ilgilidir. Bu nedenle ev dekorasyonunuza ilk olarak daha sade renkleri tercih ederek başlayabilirsiniz. Göz yormayan bir renk belirleyip tonsürtone birbiri ile uyumlu renklerle devam edebilirsiniz. Bu renkli ya da hoş baskılı kırlentler ile kolaylıkla sağlanabilir. Örneğin krem rengi tonlarında duvarlarınız için açık ya da tamamen zıt renkli koltuklarınız için hardal kırlentler tercih edebilirsiniz. Zümrüt Şaziye kırlentleri bu tür bir dekorasyon için oldukça idealdir. Çünkü pek çok renk tonunda kırlentler bulmanız mümkündür.

 

Dekorasyonda Lagom Esintileri

 

Lagom yaşam tarzı ev dekorasyonu için az da olsa minimalizm gereklidir. Bunun için ise eşyalarınızın düzenli olması ve aksesuarların birbiri ile uyumlu olması önemlidir. Örneğin, yatak odanızda lagom stilini uygulamak isterseniz öncelikle gardıroplarınızı düzenlemeli ve büyük mobilyalar ve düzenleyiciler dışında etrafta küçük eşya bulundurmamaya özen göstermelisiniz. Böylece son derece düzenli ve ferah bir yaşam alanı elde edebilirsiniz. Düzenli evler huzurla ilişkilendirilir, çünkü dağınık alanlar zihninizin de karışmasına sebep olur. Yatak odanızın düzenini tamamladığınızda ise tıpkı evin diğer alanlarında olduğu gibi daha soft ve sürdürülebilir eşyalar tercih edebilirsiniz. Lagom dengeli yaşamla birlikte doğallığı da destekler. Bu nedenle %100 pamuklu nevresim takımları kullanmaya başlayabilirsiniz. Zümrüt Şaziye tek, çift ve çocuk boy nevresim takımlarında %100 pamuk kullandığı için lagom stilinizi destekler.

 

Lagom Stili Ev Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Lagom stili doğal, yeteri kadar ve konforlu olmak üzere genel olarak 3 temel unsur üzerine kurulu bir yaşam felsefesidir. Dekorasyonda da bu üç temel unsuru göz önünde bulundurarak eşyalarınızı düzenlemeye başlayabilirsiniz. Lagom stili ev dekorasyonunda tazelik de ön plandadır. Bunun için ev bitkilerinden yardım alabilirsiniz. Lagom stili mobilya tercihleriniz için ise daha çok ahşap malzemeden yapılan masa, sehpa, koltuk, kitaplık gibi ürünlere yönelebilirsiniz. Mobilyalarla uyumlu ev tekstilinde ise zarif ve sade renkler tercih edebilir, doğal bir görünüm için Zümrüt Şaziye baskılı kırlentler, nevresim takımları ve kupalardan faydalanabilirsiniz.

 

Zümrüt Şaziye ürünleri lagom felsefesini desteklemekle birlikte sokaktaki tüm patili dostların gıda ve sağlık giderlerini de desteklemeye devam eder. Satışa sunulan tüm ürünler tıpkı lagom felsefesinin temeli gibi sürdürülebilir malzemelerden yapılır ve en önemlisi bu ürünlerden elde edilen kazancın büyük bir kısmı doğada yaşayan patili dostlara yemek ve sağlık yardımı olarak geri döner. Siz de lagom yaşam tarzını benimsemek ve patili dostlara destek olmak isterseniz Zümrüt Şaziye tasarımlarına göz atabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: lagom, lagom stili, lagom stili ev dekorasyonu, dekorasyon, dekorasyon fikirleri, ev tekstili
Ocak 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR