Nevresim Takımları Nasıl Yıkanmalı?

Nevresim Takımları Nasıl Yıkanmalı?

Kaliteli bir uyku için yatak tekstili ürünlerinin temizliğine dikkat etmeniz gerekir. Bunun için de nevresim takımlarını satın aldığınızda ve her hafta düzenli olarak yıkamanız önerilir. İlk yıkama sonrasında nevresim takımının nem çekme özelliği aktif olur. Düzenli yıkama ise bakteri ve akarların arınmasını sağlayarak nevresim takımının ömrünü uzatır ve size daha sağlıklı bir şekilde uyuma fırsatı verir. Ancak nevresim takımlarının malzemeleri ve kumaş iplikleri farklı olabileceği için her nevresim aynı yıkama talimatına sahip olmayabilir. Bu nedenle öncelikle ürün etiketlerinde yer alan bakım talimatlarına göz atmanız ve nevresim takımınıza uygun bir yıkama programı oluşturmanız önemlidir.

 

Pamuklu Nevresim Takımı Nasıl Yıkanır?

 

Pamuklu nevresim takımları bazı iplik karışımlarından da oluşabilir, ancak genellikle Zümrüt Şaziye nevresim takımları gibi %100 pamuktan yapılır. Bu nedenle içeriğinde bulunan malzemelerin en yüksek oranına göre hareket etmeniz gerekebilir. Örneğin %80 pamuk, %20 polyester ise aksi belirtilmedikçe pamuklu yıkama programlarına dahil edilebilir. Tamamen pamuklu içeriğe sahip nevresim takımları ise elde ya da çamaşır makinesinde yıkamaya uygun tekstil ürünleridir. Çamaşır makinelerinin pamuklu kumaşlar için özel programları vardır. Bu programlardan yararlanabileceğiniz gibi manuel bir program oluşturmanız da mümkündür. Örneğin beyaz pamuklu nevresimlerinizi çamaşır makinesinde 40 derece tersten yıkayabilir, dilerseniz çamaşır kurutucu yardımı ile kurtulabilirsiniz. Nevresim takımınızın kırışmaması için sıkma devrini azaltabilirsiniz.

 

Nevresim Takımları için Yıkama İpuçları

 

Nevresim yıkama hem deterjana hem de kumaşın türüne göre değişiklik gösterir. Ancak yıkama esnasında tekstil ürünlerinizin zarar görmemesi ve daha iyi bir sonuç almanız için yararlanabileceğiniz bazı ipuçları vardır. Nevresim temizliği konusunda bazı ipuçlarına göz atarak nevresimlerinizi daha temiz ve daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

 

1. Sıvı Deterjan Kullanın

Sıvı deterjan kumaşa daha iyi yayılır ve beyaz leke bırakmaz. Sıvı deterjan çok miktarda su içerir. Bu nedenle yeterli miktarda çevre dostu sıvı deterjan tercih edebilirsiniz.

 

2. Yıkama Talimatına Dikkat Edin

Nevresim takımları farklı kumaşlarla tasarlanabilir, bu nedenle her zaman ambalajın üzerindeki yıkama talimatlarına uyun.

 

3. Nevresimleri Ters Çevirerek Yıkayın

Nevresim ve yastık kılıfları genellikle baskılıdır. Nevresimi tersten ve benzer renklerle yıkayarak renklerin solmasını veya akmasını önlemiş olursunuz.

 

4. Biraz Sirke Ekleyin

Yumuşatıcı yerine bir miktar sirke eklenmesi, fazla boya kalıntısının yatak çarşaflarından çıkarılmasını sağlar. Tercihen kumaş yumuşatıcı kullanılmaz, çünkü bu nem emme kapasitesini azaltır.

 

5. Durulandığından Emin Olun

Nevresimdeki fazla deterjan kalıntılarını gidermek için durulama programlı bir ayar seçmek önemlidir.

 

6. Nevresimi Takımını Tek Başına Yıkayın

Çamaşır makinesi tamburunu aşırı yüklemeyin. Büyük çarşaflar ve nevresimlerin tamburun içinde rahatlıkla dönebilmesi için daha çok alana ihtiyacı vardır.

 

7. Yıkanan Nevresim Takımlarını Hemen Asın

Kırışma ve küf kokularını önlemek için yeni yıkanmış nevresimlerinizi hemen asmak en iyisidir. Doğrudan çamaşır makinesinden çıkarın, çarşafları silkeleyin ve kurumaya bırakın.

 

Nevresim Takımları Kaç Derecede Yıkanır?

Çamaşır makineleri pek çok programa sahiptir. Yünlü, sentetik, hassas, pamuklu kumaşlara özel programlardan suda bekletme, buharla yıkama ve bakteri yok etmeye kadar çeşitli özellikler içerir. Bu sayede çok yüksek ısı ya da yanlış ürün kullanmadığınız takdirde nevresim takımlarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Bunun için nevresim yıkama programı olan makinelerinizde doğru seçim yapmanız yeterlidir. Ancak emin olamadığınız ya da etiket bulunmayan nevresimleriniz için 40 derecede yıkama yapmanız önerilir. Kırışmaya karşı dayanıklı veya hassas yıkama programı ile birlikte nevresim kılıfınızı ütüleme zahmetinden kurtulabilirsiniz.

 

Siz de nevresim takımlarınızı daha uzun süre canlı ve her zaman temiz bir şekilde kullanmak isterseniz Zümrüt Şaziye'nin %100 pamuk ve özel baskılı nevresimlerini tercih ederek konforlu uykuların keyfini yaşayabilir, aynı zamanda sokaktaki pek çok patili dostun beslenme, barınma ve tedavi masraflarına destek olabilirsiniz.

 

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: nevresim, mevresim takımı, tek kişilik, çift kişilik, çocuk nevresim, baskılı nevresim, kedili nevresim, pamuklu, pamuklu kumaş, pamuklu nevresim
Mart 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR